SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Nuo 2014 m. kovo 1 d. vairuotojų patogumui pristatoma galimybė sumokėti vietinę rinkliavą iš karto už visą mėnesį už automobilio stovėjimą mokamose vietose geltonojoje bei žaliojoje rinkliavos zonose (2014 03 01)

Gera žinia automobilių vairuotojams – nuo 2014 m. kovo 1 d. įsigalioja naujovė, naudinga tiems, kurie dažnai automobilius stato mokamose automobilių stovėjimo vietose geltonojoje ir žaliojoje rinkliavos zonose – naujas būdas sumokėti vietinę rinkliavą iš karto už visą mėnesį. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2013 m. gruodžio 11 d. sprendimu Nr. 1-1574 patvirtinti diferencijuoti mėnesio rinkliavos dydžiai:

·         už automobilio stovėjimą vieną mėnesį žaliojoje zonoje – 150 Lt;

·         už automobilio stovėjimą vieną mėnesį geltonojoje (galioja ir žaliojoje) zonoje – 300 Lt.

Vairuotojai, sumokėję iš karto mėnesio rinkliavą, automobilius galės statyti mėnesį laiko geltonojoje ir žaliojoje rinkliavos zonose esančiose mokamose automobilių stovėjimo vietose – daugiau kaip 4000 stovėjimo vietų. Mėlynojoje ir raudonojoje rinkliavos zonose (apie 2000 stovėjimo vietų Vilniaus senamiestyje ir centrinėje dalyje) išskirtinai skatinamas tik trumpalaikis automobilių stovėjimas, todėl čia vairuotojai kaip ir lig šiol gali atsiskaityti už automobilio stovėjimą į bilietų automatus arba mobiliaisiais telefonais – mėnesio rinkliava mėlynojoje ir raudonojoje zonose nenustatyta.

Vairuotojai atvykstantys į Senamiestį, dėl automobilių stovėjimo vietų trūkumo šioje teritorijoje kviečiami automobilius statyti Maironio gatvėje esančioje aikštelėje (prie Tymo kvartalo) ir A. Strazdelio gatvės aikštelėje. Šiose Senamiesčio teritorijos aikštelėse vairuotojų patogumui nustatyta žalioji rinkliavos zona, kur automobilio stovėjimas 1 val. – 1 Lt. Taip pat čia galima automobilius statyti sumokėjus mėnesio rinkliavą. Statyti automobilį šiose aikštelėse ir pigiau, ir visada galima rasti laisvą vietą.

Vairuotojai gali pigiai pasistatyti automobilius Upės gatvėje, kurioje - taip pat nustatyta žalioji rinkliavos zona ir per Baltąjį tiltą keliauti į centrinę miesto dalį link Lukiškių aikštės, Gedimino prospekto.  

Į A. Juozapavičiaus gatvę persikėlus eilei įvairių institucijų, pritraukiančių didelius lankytojų srautus, rekomenduojame automobilius statyti Rinktinės gatvės atkarpoje tarp A. Juozapavičiaus ir Šeimyniškių gatvių esančiose automobilių stovėjimo vietose, kuriose taip pat yra nustatyta žalioji zona ir kur visada galima rasti laisvų vietų.

Mėnesio vietinę rinkliavą pasirinktinai žaliojoje arba geltonojoje zonose galima sumokėti  SĮ „Susisiekimo paslaugos“ klientų aptarnavimo centre, adresu Gedimino pr. 9A (V.Kudirkos aikštė), Vilniuje. Darbo laikas I-V – 7.00-20.00, VI – 9.30-18.00. Sumokėjus mėnesio rinkliavą, automobilio duomenys, už kurio stovėjimą mokama, bus įkeliami į informacinę duomenų bazę, todėl mokant šiuo būdu vairuotojai turės pateikti automobilio registracijos liudijimą.

Atkreipiame vairuotojų dėmesį, kad sumokėta vietinė rinkliava nesuteikia teisės statyti automobilį rezervuotose automobilių stovėjimo vietose ar kitaip nesilaikyti Kelių eismo taisyklių.

« Atgal