SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Nuo 2014 m. birželio 2 dienos vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą mėlynojoje zonoje renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 val. iki 24 val. (2014 06 10)

Informuojame, kad nuo 2014 m. birželio 2 dienos vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą mėlynojoje zonoje, į kurią patenka Vokiečių, Didžioji, Aušros Vartų ir Šventaragio gatvės, renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 val. iki 24 val. Mokamas stovėjimo laikas 270 stovėjimo vietų, esančių pačiame Senamiesčio branduolyje, koreguotas atsižvelgiant į šiose gatvėse išaugusius statomų automobilių ir laisvos stovėjimo vietos ieškančio transporto srautus, ypač vakarais ir savaitgaliais. Mėlynojoje rinkliavos zonoje išskirtinai skatintinas tik trumpalaikis automobilių stovėjimas – norinčius ilgesniam laikui pastatyti automobilį, siūlome rinktis pigesnes ir mažiau apkrautas geltonąją (1 val. – 2 Lt) ir žaliąją (1 val. – 1 Lt) rinkliavos zonas. Be to, atkreipiame vairuotojų dėmesį, kad nuo šių metų gegužės mėnesio žaliojoje rinkliavos zonoje, kurioje yra daugiau kaip 1300 stovėjimo vietų, sutrumpėjo rinkliavos rinkimo laikas ir rinkliava šioje zonoje renkama pirmadieniais-šeštadieniais nuo 8 iki 18 val.

Vairuotojai atvykstantys į Senamiestį, dėl automobilių stovėjimo vietų trūkumo šioje teritorijoje kviečiami automobilius statyti Maironio gatvėje esančioje aikštelėje (prie Tymo turgaus) ir A. Strazdelio gatvės aikštelėje. Šiose Senamiesčio teritorijos aikštelėse vairuotojų patogumui nustatyta žalioji rinkliavos zona. Statyti automobilį šiose aikštelėse ir pigiau, ir visada galima rasti laisvą vietą automobiliui, o svarbiausia, kad šios aikštelės yra vos kelios minutės kelio pėsčiomis iki Senamiesčio.

Dar viena džiugi žinia vairuotojams - nuo gegužės mėnesio visoje Upės g., kurioje yra daugiau kaip 220 stovėjimo vietų, automobilių statymas yra nemokamas. Kviečiame automobilius statyti Upės gatvėje ir kelionę tęsti pėsčiomis Baltuoju tiltu į centrinę miesto dalį.

Rinkliavos_zonos_nuo_20130701.jpg
 

« Atgal