SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Nuo 2014 m. lapkričio 25 d. apmokestinamas automobilių statymas Žemaitijos ir Šaltinių gatvėse (2014 11 19)

Informuojame, kad nuo 2014 m. lapkričio 25 d. apmokestinamas automobilių statymas Žemaitijos ir Šaltinių gatvėse. 

Šaltinių gatvėje esančios automobilių stovėjimo vietos patenka į žaliąją  rinkliavos zoną, kurioje nustatyta rinkliava 1 (vienas) Lt (0,29 Eur) už 1 (vienos) valandos stovėjimą. Rinkliava šioje gatvėje renkama pirmadieniais - šeštadieniais nuo 8 iki 18 valandos. Informacija vairuotojams apie mokamą automobilių stovėjimą pateikiama kelio ženklais. Kai informacija pateikiama kelio ženklu Nr. 541 "Stovėjimo zona" (I-IV 8-18 h) su papildoma lentele Nr. 840 "Mokamos paslaugos", ženklas statomas tik prie įvažiavimo į teritoriją ir galioja visoje už ženklo esančioje teritorijoje. Sumokėta vietinės rinkliava nesuteikia teisės statyti automobilį draudžiamųjų kelio ženklų ar rezervuotų stovėjimo vietų galiojimo zonose ar kitaip nesilaikyti Kelių eismo taisyklių.

Žemaitijos gatvėje esančios automobilių stovėjimo vietos patenka į raudonąją rinkliavos zoną, kurioje nustatyta rinkliava 3 (trys) Lt (0,87 Eur) už 1 (vienos) valandos stovėjimą. Rinkliava šioje gatvėje renkama pirmadieniais - šeštadieniais nuo 8 iki 22 valandos. Informacija vairuotojams apie mokamą automobilių stovėjimą pateikiama kelio ženklais.

Primename, kad mokėti už automobilio stovėjimą galima ne tik grynaisiais pinigais, vairuotojų patogumui yra sukurta atsiskaitymo mobiliojo ryšio pagalba sistema, kurios pagrindinis privalumas - galimybė sumokėti už realiai stovėtą laiką be išankstinės registracijos. Platesnė informacija pateikiama SĮ "Susisiekimo paslaugos" interneto tinklalapyje www.m-transportas.lt.

Vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą šiose vietose pradedama rinkti dėl to, kad apmokestinus automobilių stovėjimą aplinkinėse gatvėse, šios vietos buvo paliktos nemokamos ir dėl to išaugo transporto priemonių srautas, automobiliai statomi chaotiškai. Šiose stovėjimo vietose darbo dienomis stovėjimo vietų apkrovimas viršija 100 %, kadangi daug automobilių paliekama stovėti visai dienai, todėl tiek gyventojams, tiek kitiems vairuotojams yra sunku surasti vietą automobilių stovėjimui. Gyventojams, deklaravusiems gyvenamąją vietą gyvenamojoje patalpoje, patenkančioje į apmokestinamą teritoriją, sumokėjus nustatytą vietinę rinkliavą, suteikiami elektroniniai leidimai statyti automobilius apmokestintose vietose. Leidimui įsigyti, gyventojai turi pateikti automobilio registracijos liudijimą, deklaruotos gyvenamosios vietos pažymą, vairuotojo pažymėjimą, išduotą prašymą pateikiančiojo vardu. Leidimų kaina žaliojoje rinkliavos zonoje: pirmojo - 25 Lt/metams (7,24 Eur/metams), o antrojo - 30 Lt/mėn. (8,69 Eur/mėn.), o raudonojoje rinkliavos zonoje - pirmojo - 75 Lt/metams (21,72 Eur/metams), o antrojo - 90 Lt/mėn. (26,07 Eur/mėn.). Leidimai suteikiami adresu Gedimino pr. 9A, Vilniuje (SĮ "Susisiekimo paslaugos" Klientų aptarnavimo centre, šalia V. Kudirkos a.). Darbo laikas: I-V 7.00-20.00, VI 9.30-18.00.

 Vairuotojų prašome būti atidžiais ir nepažeisti kelio ženklų reikalavimų.

 

« Atgal