SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Nuo gegužės 1 d. atsisakius senosios mokėjimo už automobilio stovėjimą sistemos, kai SMS buvo siunčiama su kodu „PV“, padaugėjo klausimų apie sistemą m.Parking. (2015 05 06)

 

Pateikiame dažniausiai pasitaikančius klausimus:

1. Ar reikalingas parkavimo lipdukas, ar kitas ženklas ant automobilio stiklo?

Už stovėjimą mokant m.Parking nereikia nei lipduko, nei jokio kito skiriamojo ženklo. Tereikia teisingai parkavimo užsakyme įvesti automobilio valstybinį numerį.

 

2. Jeigu nereikalingas lipdukas, tai kaip kontrolierius žinos, ar už parkavimą sumokėta?

Mokėjimų kontrolė vykdoma pagal automobilio valstybinį numerį. Kontrolierius, įvedęs numerį, mato ar yra sumokėta už parkavimą.

 

3. Jeigu užsakius mokėjimą telefonas išsikraus, suges, ar bus pavogtas?

Mokėjimas bus vykdomas iki pasirinktos zonos mokamo stovėjimo laiko pabaigos.

 

4. Kodėl mokant programėle m.Parking reikalingas mobilus internetas?

Mobilus internetas reikalingas vartotojui identifikuoti. 

 

5. Kokioms operacinėms sistemoms skirta programėlė m.Parking?

Programėlė skirta Android ir iOS operacinėms sistemoms. Jeigu Jūsų turimas telefonas palaiko kitą operacinę sistemą arba nėra išmanusis, stovėjimą užsakykite numeriu 1332 siunčiant SMS žinutę su kodu „Start X AAA000, kur X – rinkliavos zona (M,RG,Z), AAA000 – valstybinis numeris“.

 

6. Kaip užsakyti mokėjimą kitai dienai, jeigu automobilis paliekamas iš vakaro, kai dar galioja mokamas stovėjimas arba jau baigėsi mokamas laikas?

Programėlėje pasirinkite laikrodžio mygtuką ir nustatykite dieną ir laiką kada nutraukti mokamą stovėjimą, jeigu reikės mažiau, parkavimą galėsite nutraukti bet kada pastumdami svirtelę į apačią. Jeigu užsakymus atliekate SMS žinute ir norite užsakyti kitai dienai stovėjimą, tokiu atveju pasibaigus pasirinktos mokamos zonos stovėjimo laikui išsiųskite užsakymą ir mokėjimas bus pradėtas vykdyti kitos dienos rytą, kai įsigalios mokamas laikas.

Daugiau informacijos www.m-transportas.lt

« Atgal