SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Plečiamas SĮ „Susisiekimo paslaugos“ elektroninių paslaugų sąrašas (2015 07 02)

Pranešame gerą žinią elektromobilių valdytojams (vairuotojams), kad nuo šiol sumokėti vietinę rinkliavą, 4,30 Eur už metinį Elektromobilio leidimą, suteikiantį teisę statyti automobilį visose rinkliavos zonose, esančiose mokamose automobilių stovėjimo vietose bei pratęsti jo galiojimą, galima naudojantis elektroninėmis paslaugomis sistemoje www.parking.lt.

Atkreipiame dėmesį, kad Elektromobilio leidimas išduodamas tik elektra įkraunamo ir varomo automobilio valdytojui (vairuotojui), tačiau neišduodamas hibridinių automobilių valdytojams (vairuotojams).

Leidimui gauti reikia:

  • Užpildyti nustatytos formos prašymą (pildoma elektroniniu būdu adresu www.parking.lt);
  • Pateikti automobilio registracijos liudijimą (skenuotą);
  • Sulaukti patvirtinimo;
  • Sumokėti nustatyto dydžio vietinę rinkliavą.

Leidimai išduodami elektronine forma, o mokėjimų kontrolė gatvėse vykdoma pagal automobilio valstybinį numerį, todėl papildomai automobilio ženklinti nereikia.

Norime pabrėžti, kad sumokėta rinkliava nesuteikia teisės nemokamai automobilį statyti privačiose stovėjimo aikštelėse, taip pat „Sustoti draudžiama“, „Stovėti draudžiama“ ir „Rezervuota stovėjimo vieta“ ženklų galiojimo zonose bei kitaip pažeisti Kelių eismo taisykles (nesilaikyti pastatymo būdo ir pan.).

Primename, kad elektroniniu būdu galima iš anksto sumokėti ir už automobilio stovėjimą geltonojoje arba žaliojoje zonoje už 1 mėnesį. Už 1 mėnesio automobilio stovėjimą žaliojoje zonoje nustatyta 43 Eur dydžio rinkliava, geltonojoje – 87 Eur (sumokėjus už stovėjimą geltonojoje zonoje, galima stovėti ir žaliojoje). Toks išankstinis mokėjimo būdas labai patogus dirbantiems centrinėje miesto dalyje arba dažnai besilankantiems joje.

Siunčiame dar gerą žinią ir vairuotojams, gyvenantiems rinkliava apmokestintose teritorijose. Jau pradedami programavimo darbai, kuriuos atlikus bus galima įsigyti ar pratęsti gyventojo leidimą elektroniniu būdu net neišėjus  iš namų. Apie šią naujovę informuosime papildomai.

« Atgal