SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Atsinaujinusiame Vingio parke – tvarkingiau statomi automobiliai, stovėjimo vietos tik šeimoms (2017 06 30)

Atsinaujinęs Vingio parkas turi naujų gerų žinių čia sportuojantiems ir poilsiaujantiems vilniečiams ir miesto svečiams – parke bus kur kas mažiau automobilių. Arčiau estrados įrengtos specialiai pažymėtos vietos šeimoms su mažais vaikais, o visi kiti kviečiami automobilius palikti dar parko prieigose ar aikštelėje Geležinio Vilko g. 6A (šalia ERGO). Visoje Vingio parko teritorijoje, parko prieigose esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse bus pradėta rinkti vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą.

„Labai svarbu sudaryti sąlygas žmonėms patogiai ir saugiai leisti laisvalaikį parke. Sutikime, parkas skirtas ne automobiliams, o pirmiausia pėstiesiems, dviratininkams, riedutininkams, parke besiilsintiems ir sportuojantiems. Tuo tikslu tvarkomos ir parko prieigos – mažinamas transporto patekimas į Vingio parką, kadangi jį nesunkiai bei patogiai pasiekti galima tiek pasirinkus miesto dviračius, tiek viešąjį transportą. Be abejo, įgyvendinant šiuos pakeitimus pirmiausia atsižvelgsime į šeimas, kurios į parką atvažiuoja pasivaikščioti su mažais vaikais, neretai ir su vežimėliais. Tad šeimų patogumui nuo šiol arčiau estrados įrengtos tik joms skirtos automobilių stovėjimo vietos“, – teigia Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Kaip pasakoja Vilniaus mero pavaduotojas, vienoje lankomiausių žaliųjų erdvių mieste – Vingio parke – šiemet atlikta daug tvarkymo darbų: sutvarkyti pėsčiųjų takai, atnaujinti suoliukai, įrengtos grilio zonos šeimų poilsiui, parke atsirado daugiau tvarkingų nuorodų. Taip pat baigiamas rengti Vingio parko apšvietimo projektas, sutvarkytas Žvėryno pėsčiųjų tiltas, kuriame įrengtas ir naujas dviračių takas.

Vingio parkas taip pat bus draugiškesnis šeimoms – estrados prieigose bus įrengtos tik joms skirtos stovėjimo vietos, kurios bus platesnės už įprastas stovėjimo vietas. Iš viso šešiose stovėjimo vietose vaikų turinčios šeimos galės patogiai sustoti ir išlipti iš transporto priemonių, be kliūčių išimti vežimėlius, dviratukus.

Kaip ir iki šiol, į Vingio parko gilumą negalės patekti automobilių vairuotojai, išskyrus vairuojantieji mopedus, motociklus be priekabų, aptarnaujantįjį transportą ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtas transporto priemones.

Vingio parkas ir jo apylinkės pateks į žaliąją rinkliavos zoną, kurioje taikoma 0,3 euro vietinė rinkliava už valandos stovėjimą. Vietinė rinkliava parko prieigose ir aikštelėje prie ERGO bus renkama pirmadieniais – penktadieniais, nuo 8 iki 18 val. Tuo tarpu pačiame parke rinkliava bus renkama ir šeštadieniais, nuo 8 iki 18 val. Mokamą stovėjimą žymintys kelio ženklai, informacinės nuorodos ir parkomatai – jau įrengti.

Vienoje lankomiausių žaliųjų erdvių mieste – Vingio parke – šiemet atlikta daug atnaujinimo darbų: sutvarkyti pėsčiųjų takai, atnaujinti suoliukai, įrengtos grilio zonos šeimų poilsiui, parke atsirado daugiau tvarkingų nuorodų. Taip pat baigiamas rengti Vingio parko apšvietimo projektas, sutvarkytas Žvėryno pėsčiųjų tiltas, kuriame įrengtas ir naujas dviračių takas. Parke pasodinta daugiau kaip 2000 naujų pušaičių, atnaujinta 50 suoliukų, išplėsta treniruoklių aikštelė, įrengtos naujos lauko tinklinio bei lauko badmintono aikštelės. Sporto mėgėjams atnaujinti sporto įrenginiai sveikatingumo take, o keturkojai augintiniai jau gali treniruotis naujai sutvarkytoje šunų aikštelėje. Pasivaikščiojimams atverti 7 kilometrus besidriekiantys miško takeliai, priėjimai prie Neries, atidaryta lauko grilių zona. Vingio parke nuo šiol galima ne tik maloniai pasivaikščioti ar važinėtis dviračiais, bet ir mėgautis atsiveriančiais upės vaizdais – baigtas remontuoti pėsčiųjų tiltas per Nerį į Vingio parką, dviratininkams įrengtas naujutėlaitis raudonojo asfalto takas.

Anot VšĮ „Sveikas miestas“ direktoriaus Manto Paulausko, paskutiniu metu Vingio parkas tapo viena populiariausių vietų mieste vilniečiams puikiai ir aktyviai praleisti savo laisvalaikį. Parku džiaugiasi bėgikai, riedutininkai ir riedlentininkai, dviračių entuziastai, skraidančių lėkščių mėgėjai, vyksta atviros mankštos. Jo teigimu, aktyvų laisvalaikį mėgstantiems vilniečiams kai kada net sunku prasilenkti vieniems su kitais.

 „Aišku, esame pripratę prie komforto – daugelis iš mūsų visur keliaujame automobiliu. Neretai šeimos turi net ir po porą automobilių, todėl kartais į Vingio parką būna neįmanoma net įvažiuoti. Manau, kad stovėjimo vietų apmokestinimas kai kuriuos vilniečius paskatins savo kelionę į parką pradėti sveikiau – be automobilio“, – viliasi M. Paulauskas.

« Atgal