SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Keičiamas mokamas automobilių stovėjimo laikas mėlynojoje rinkliavos zonoje (2014 05 30)

Informuojame, kad 2014 m. birželio 2 dieną bus vykdomi mokamo automobilių stovėjimo laiko pakeitimai kelio ženkluose, esančiuose mėlynojoje rinkliavos zonoje. Atlikus pakeitimus, vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą mėlynojoje zonoje bus renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 val. iki 24 val. Primename, kad raudonojoje zonoje rinkliava renkama pirmadieniais-šeštadieniais nuo 8 val. iki 22 val.,  geltonojoje pirmadieniais-šeštadieniais nuo 8 val. iki 20 val., išskyrus Santariškių gatvėje –  pirmadieniais–penktadieniais nuo 8 val. iki 16 val., bei Turgaus, Rinktinės, Geležinkelio, Sodų ir Pylimo gatvės dalyje prie Halės turgaus pirmadieniais–sekmadieniais nuo 8 val. iki 20 val., o žaliojoje zonoje pirmadieniais-šeštadieniais nuo 8 val. iki 18 val. Prašome vairuotojų būti atidžiais ir vadovautis kelio ženkluose pateikiama informacija.

Taip pat norime priminti vairuotojams, kad nuo gegužės mėn. Upės g., kurioje yra virš 300 stovėjimo vietų, automobilių statymas yra nemokamas, o vairuotojai atvykstantys į Senamiestį, dėl automobilių stovėjimo vietų trūkumo šioje teritorijoje kviečiami automobilius statyti Maironio gatvėje esančioje aikštelėje (prie Tymo kvartalo) ir A. Strazdelio gatvės aikštelėje. Šiose Senamiesčio teritorijos aikštelėse vairuotojų patogumui nustatyta žalioji rinkliavos zona, kur automobilio stovėjimas 1 val. – 1 Lt. Taip pat čia galima automobilius statyti sumokėjus mėnesio rinkliavą. Statyti automobilį šiose aikštelėse ir pigiau, ir visada galima rasti laisvą vietą.

Vilniaus mieste už stovėjimą patogu mokėti naudojantis mobiliojo ryšio paslaugomis m. Parking atsiskaitymų sistemos pagalba. Mokant už stovėjimą per m. Parking atsiskaitymų sistemą nereikalinga išankstinė registracija ar lipdukas su brūkšniniu kodu, taip pat ši sistema padeda vairuotojams taupyti laiką ir pinigus – mokama už realiai stovėtą laiką „Start – Stop“ principu. Daugiau informacijos interneto svetainėje www.m-transportas.lt.

Nuo 2014 m. kovo mėn. vairuotojų patogumui įdiegta elektroninių atsiskaitymų sistema, leidžianti sumokėti vietinę rinkliavą iš karto už visą mėnesį už automobilio stovėjimą mokamose vietose geltonojoje bei žaliojoje rinkliavos zonose – būdas sumokėti vietinę rinkliavą iš karto už visą mėnesį.

Rinkliavu_zonos_2013_07_01.jpg 

« Atgal