SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Nuo 2016 m. sausio 1 d. keičiasi vietinės rinkliavos mokėjimo tvarka (2015 12 18)

Informuojame, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nuo 2016 m. sausio 1 d. keičiasi vietinės rinkliavos už naudojimąsi mokamomis stovėjimo vietomis mokėjimo tvarka.

Šiuo sprendimo nustatomi nauji mėnesio stovėjimo rinkliavos dydžiai – už automobilio stovėjimą vieną mėnesį geltonojoje zonoje rinkliavos dydis sumažintas nuo 87 eurų iki 67 eurų, o žaliojoje zonoje – nuo 43 iki 33 eurų. Tikimasi, kad sumažinus šią rinkliavą, vairuotojai ilgalaikiam stovėjimui labiau rinksis atokesnes zonas – žaliąją ir geltonąją, o miesto Senamiestyje esančios zonos – raudonoji ir mėlynoji – bus patrauklesnės trumpalaikiam automobilių stovėjimui. Primename, kad, sumokėjus vietinę rinkliavą už stovėjimą žaliojoje zonoje, automobilį galima statyti tik žaliojoje zonoje. Tuo tarpu sumokėjus rinkliavą už stovėjimą geltonojoje zonoje automobilį galima statyti tiek geltonojoje, tiek ir žaliojoje miesto zonose. Mėnesio stovėjimo rinkliavą galima sumokėti naudojantis elektroninės prekybos paslaugomis.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, vairuotojai iš karto nesumokėję rinkliavos arba nepratęsę mokamo stovėjimo laiko, rinkliavą galėjo sumokėti iki kitos dienos 24 val. Nuo sausio 1 d. šiai rinkliavai mokėti skirtas laikas prailginamas iki 72 val. (rinkliavos dydžiai: mėlynojoje zonoje – 24 Eur, raudonojoje – 10 Eur, geltonojoje – 7 Eur, žaliojoje – 4 Eur). Šis sprendimas sudarys palankesnes sąlygas rinkliavą susimokėti tiems vairuotojams, kurie to nespėja padaryti dažniausiai prieš savaitgalius, kuomet išvyksta iš miesto ir rinkliavos mokėjimą nukelia į pirmadienį. Pirmadienį šis terminas jau būna praėjęs, todėl galimybė sumokėti rinkliavą laiku būna praleista. Tačiau vairuotojams siūlytume vis tiek nedelsti, net ir pailginus terminą, nes jam pasibaigus galimybė sumokėti rinkliavą taip pat bus prarandama. Primename, kad šią rinkliavą galima mokėti Klientų aptarnavimo centre, adresu Gedimino pr. 9A, Vilniuje, naudojantis elektroninės prekybos paslaugomis arba grynųjų pinigų terminaluose FoxBox.

Iki šiol nebuvo ir aiškiai reglamentuota uždaro salono neturinčių transporto priemonių – motociklų, kabrioletų ir kt. rinkliavos mokėjimo tvarka. Todėl ji buvo patikslinta, nustatant, kad šių transporto priemonių valdytojai vietinę rinkliavą moka per mobiliojo ryšio operatorių, o mokėdami už stovėjimą bilietų automate užtikrina bilieto išsaugojimą (pritvirtinimą) matomoje vietoje.

Prašome vairuotojų būti atidžiais ir nepažeisti kelio ženklų reikalavimų.

« Atgal